Grøn Gaeng med svinekød
(Gaeng khio waan muh)

Grøn gaeng får sin farve fra friske, små, grønne chili. Retten skal være stærk og gerne lidt sød. Disse to smagsoplevelser klæder og supplerer hinanden så retten bliver harmonisk.

Grøn Gaeng med svinekød, Foto: Thomas Retsloff

Dette skal du bruge

  • ca. 1/2 kg skært svinekød (f.eks. skinkekød)
  • 1 ds kokosmælk /olie (gathi)
  • 1-2 spsk grøn chilipasta (klyang khio wahn)
  • 2 spsk fiskesovs
  • 3 spsk sukker
  • 5-6 små ærte-auberginer (makya puang)
  • 1/4 kop søde basilikum blade (bai hurapah)
  • 5 kaffirblade (bai makluud)
  • Forberedelse

    Skær svinekøddet i strimler
    Pil basilikum bladene af stilken og læg dem i bunden af en skål
    Knus kaffirbladene så saft og smagsstoffer kan komme ud
    Rens og skyl ærte-auberginerne

    Tilberedning

    Varm kokosolien op og opløs chilipastaen heri
    Tilsæt svinekød, fiskesovs og sukker og lad det simre i ca. 5 min.
    Tilsæt ærte-auberginerne og kaffirbladene
    Lad hele retten simre i yderligere 3-4 min.
    Hæld retten over basilikumbladene i skålen og bland det hele godt

    Tips

    Retten kan lige så godt laves med kyllingebryst. (Gaeng khio wahn gai)