Fiskecurry med hvedenudler
(Nahm yah kanom djiin dai)

Fiskecurry med hvedenudler, Foto: Thomas Retsloff

Hvedenudler (Kanom djiin) er meget fine nudler med en svag eller næsten ingen smag. Konsistensen skal, når nudlerne er tilberedt, være lidt blødere end det, man i det Italienske køkken kalder "al dente" Dvs. der skal ikke være nogen modstand når tanden møder nudlen! I Thailand køber man friske nudler når man skal spise denne ret (de er så ofte fremstillet af rismel) Her i landet kan man købe tørrede nudler i de fleste special forretninger dog næsten altid fremstillet af hvedemel. Det vigtige er at nudlerne er meget tynde.

Dette skal du bruge

  • 1/2 laks eller 2 flåede rødspætter
  • 1 ds kokosmælk/olie (gathi)
  • 2 sps fiskesovs (nahm plah)
  • 1 portion gul karrypasta (Klyang gaeng lyang)
  • 1 kop vegetabilsk olie
  • 8-10 små røde chili (prik kii nuu)
  • rå grøntsager efter egen smag
  • Forberedelse

    Rens laksen og grill den i ovnen i ca. 20 min. Vend den efter ca 10 min (bruger du fladfisk så sæt ovntiden ned til ca. 15 min.)
    Lad laksen køle af og pil kødet fra benene
    Bland laksekød og karrypasta i en blender til fisken er findelt og det hele er blandet godt sammen

    Tilberedning

    Hæld kokosolie sammen med fiske/karrypasta blandingen op i en gryde
    Varm retten langsomt op indtil den kommer i kog
    Tilsæt fiskesovsen og rør godt rundt i gryden
    Lad retten simre i ca 10 min
    Varm olien op i en lille sovsegryde til den ryger
    Tilsæt chilierne og lad dem dybstege til de er næsten sorte (ca 2 min)
    Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir (køkkenrulle!)
    Kog hvedenudlerne i usaltet vand i 2-3 min
    Lad dem dryppe af i en sigte og arranger dem i små reder på et fad eller en stor tallerken

    Tips

    I Thailand spiser man masser af rå grøntsager til. Du kan bruge hvad du synes. Prøv f.eks. agurker skåret i stave, bønnespirer, slangebønner, broccoli eller en sprød salat (Iceberg). Pas på med de dybstegte chili! Knus evt 1/2 og bland den godt sammen med nudler og fiskekarry på din tallerken,- det er ikke for folk med sarte maver.