Stegt andebryst med ingefær
(Ped tort king)

Ingefær passer godt til andekød. Den forholdsvis hårde måde at stege på i denne ret ophæves af en mild kryddersmag fra de syltede ingefær. Det behøver ikke at være rosa ingefær du bruger. Enhver syltet ingefær, der ikke er sød kan bruges.

Dette skal du bruge

  • 1 fersk andebryst (frossent af god kvalitet kan gå an!)
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 kop god soya
  • 1 spsk. friske korianderblade.
  • 1 lille skål syltede ingefær i skiver (King dorng)
  • Forberedelse


    Rids skindet på kryds og tværs med en skarp kniv og gnid det med salt.
    Pluk korianderbladene af deres stængler.

    Tilberedning

    Steg andebrystet i olien ca. 10 min. på hver side ved medium varme.
    Lad andebrystet hvile i ca. 10 min.
    Skær andebrystet i tynde skiver og anret dem, taglagt på et fad.
    Pynt med hakkede korianderblade.
    Server sammen med soya og ingefærskiver i hver sin lille skål.

    Tips

    Retten spises med fordel med kinesiske pinde. Andestykkerne dyppes i soyaén og spises sammen med afmålte mængder af den konserverede ingefær. Jasminris kan spises som tilbehør, men er ikke nødvendig. 
    Syltet ingefær kanhave to farver: gulligt hvis råvaren er gamle knolde og lyserød hvis de er unge. Det er svært at få unge ingefær i Danmark!